16 Mart 2007 Cuma

1. Bölüm Özeti

Dizimizin Tekrarı Cumartesi Günü Saat 20:00' da Star Tv Ekranlarında...

Ali Asyalı ve ailesi Türkiye ve Ortadoğu’daki inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden biridir. Suriye’nin Halep şehrinde, Abdülmecit Halabi ile ortaklık kuran aile işin başına Ali’yi ve kuzeni Cem’i gönderir.Halabiler Suriye’nin köklü ailelerinden biri olup aynı zamanda Arap Şeyhleri’nden Şeyh Ömer ile ortak iş yapmaktadırlar. Abdülmecit Halabi’nin işe bakışı ile Ali Asyalı’nın işe bakışı farklılık gösterince aralarında uzlaşmazlık olur.Türkiye’de yıllar önce başına gelen bir kazanın hala izlerini üzerinden atamayan Ali, Abdülmecit’in yeğeni Lamia ile tesadüfler sonucu karşılaşır. Amcası ve ailesi ile beraber yaşayan Lamia için amcasının Lamia’nın hoşuna gitmeyecek planları vardır.Tesadüflerin arka arkaya geldiği karşılaşmaların ardından Lamia ve Ali dönüşü olmayan bir yola girerler. Kaderlerinin kendilerini götürdüğü bu yol karşılarına neler çıkar ...

Perşembe Kader Gününüz Olacak

DİZİ ÇEKİMİ START ALDI YENİ ALBÜMÜNÜN STÜDYO ÇALIŞMALARINI TAMAMLAYAN ÖZCAN DENİZ HALEP’E GİTTİ.Sezen Aksu, Nazan Öncel, Niran Ünsal ve Seda Akay’dan aldığı şarkıları yeni albümüne koyan Özcan Deniz, bir yandan da dizi çekimlerine başladı.Birkaç gün önce Suriye’ye giden Özcan Deniz’e dizide kimin eşlik edeceği merakla bekleniyordu. Polemik haline gelen ismin oyunculuk eğitimi almış ünlü olmayan bir kişi olduğu öğrenildi.

Özcan Deniz - Kader Dizisi Tanitimi

Resim Galerisi...





Özcan Deniz'in Hayatı

Özcan Deniz Fantezi müziğinin genç yorumcularından Özcan Deniz, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Sanatçı, 1977 yılında ailesiyle birlikte Aydın'a yerleşti. Erken yaşta okumayı bıraktı ve müzikle uğraşmaya karar verdi. 13 yaşındayken İzmir'de şarkı söylemeye başladı ve 16 yaşında Antalyada şarkı söyleyerek tüm ailesini geçindirecek parayı kazanmaya başladı. 17 yaşında İstanbul'a geldi ve burada bir süre pavyonlarda çıktıktan sonra 18 yaşında Almanya München'e gitti. Yaşar Yağmur'la tanıştı ve böylece “Yine Ağlattın Beni” adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Almanya'da 3 yıl kaldıktan sonra İstanbul'a döndü. Burada Hilmi Topaloğlu ve Mahsun Kırmızıgül ile tanıştı.İlk albümü olan"Meleğim" piyasaya çıktığında büyük tirajlara ulaştı. Sanatçı bunun dışında "Beyaz Kelebeğim" ve "Yalan mı" isimli albümlerinde de hedeflenen tirajlara ulaştı. Fakat askerlik nedeniyle müziğe 3 yıl ara verdi. Askerliğinin bitişinden sonra tekrar İstanbula gelerek albüm ve dizi çalışmalarına başladı. "Çoban yıldızı" ve "Aslan gibi" albümlerini çıkardı. Albüm çalışmlarının yanında televizyonlarda da oynayan sanatçı “Aşkım Dağlarda Gezer” dizisi ile oyunculuk hayatına başladı. 2002 yılında hem müzik hem dizi alanında büyük bir başarı yakaladı. Asmalı Konak dizisinde Ürgüp'ün en zengin ve en büyük ağası olan Seymen Ağa karakterini canlandırdı ve bu dizi Türk televizyon tarihinin en çok reyting alan dizisi oldu."Leyla" albümündeki şarkılarıyla da çok konuşulan sanatçı, 2003 yılında vizyona giren, senaryosunu Levent Kazak’ın yazdığı, aralarında Ali Poyrazoğlu, Yavuz!Bingöl, Pelin Batu, Özlem Tekin, Mehmet Günsür, Levent Kazak, Athena topluluğunun solisti Gökhan Özoğuz, Seray Sever gibi sanatçıların yer aldığı ve Çanakkale’de kısa dönem bedelli askerlik yapan birliğin başından geçen ilginç maceraları ve askerlik yaparken “gerçek hayatla tanışmalarını” konu alan “O Şimdi Asker” adlı sinema filminde başrol oynadı.

Özcan'a İranlı rol arkadaşı..

Özcan Deniz'in merakla beklenen 'Kader' isimli dizisi için son hazırlıklar da tamamlandı। Özcan Deniz'in karşısında oynayacak kızı bulmak için son 6 aydır yaklaşık 700 adet oyuncu adayı genç kız ile yüz yüze görüşen yapımcı Faruk Turgut ile Özcan Deniz adayların hiç birini beğenmedi. Bunun üzerine Almanya'dan da uygun oyuncu adaylarının fotoğrafları getirtildi. Sonunda, dizideki role talip olan adaylar arasından İran asıllı Taies Ferzan kötü kadın karekteri için uygun bulunup ekibe dahil edildi. 29 yaşındaki Taies Ferzan'ın da katılmasıyla dizi ekibi çekim yeri olan Suriye'nin Halep şehrine giderek çalışmalarına başladı.

KADER DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU VE DİZİDEKİ KARAKTERLER....

Kim Kimdir...
Yönetmen : Adnan Güler
Yapım : Gold Film / Faruk Turgut
Öykü : Özcan Deniz
Senaryo : Mahinur Ergun
Ali Asyalı : Özcan Deniz
Lamia : Birce Akalay
Ömer : Mustafa Uğurlu
Abdülmecit : Hüseyin Soysalan
Mirza : Selim Erdoğan
Sibel : Simge Selçuk
Echer : Gülsen Tuncer
Şeyda : Taies Ferzan
Mennan : Erol Babaoğlu
Levent : Sezai Paracıkoğlu
Ayşe : Pınar Dikici
Hikmet : Münir Akça
Cem : Batur Belirdi